Priprema:
Prvo pripremite kremasti sos i uključite rernu da se greje na 200 C, te namastite veću vatrostalnu posudu.
Pomešajte pileći bujon sa ½ šolje mleka i stavite u šerpicu na šporetu da lagano provri. Preostalih ½ šolje mleka izmešajte dobro sa začinom za piletinu i brašnom da ne bude grudvica. Dobijenu smesu uspite u ključalu mešavinu bujona i mleka i ostavite da prokuva dok ne dobijete gusti kremasti sos.
Pripremljen sos uspite u veću posudu, dodajte kinou koju ste oprali, jednu šolju vode i barenu slaninu pa sve dobro promešajte. Uspite sos u vatrostalnu posudu, a odozgo poslažite piletinu koju ste isekli na trakice. Sve začinite solju, biberom i začinima po želji, prekrijte folijom i pecite u rerni 30 minuta.
Dok se piletina i kinoa peku vi pripremite brokoli tako da ga operete i kuvate u kipućoj vodi ne više od jednog minuta, a nakon toga ga odmah izvadite u ledenu vodu da zadrži zelenu boju – ostavite sa strane.
Piletinu izvadite iz rerne, sve dobro promešajte i ako je potrebno ponovo pokrijte i vratite u rernu na 10-15 minuta. Kad su piletina i kinoa u potpunosti kuvani dodajte cvetove brokolija, jednu šolju vode i lagano promešajte. Po vrhu pospite naribani sir i vratite u rernu na pet minuta samo da se sir otopi.