Priprema:
1. Meso, šargarepu i tikvice iseći na kockice, šampinjone na listove, kačkavalj izrendati na krupno rende, a crni luk sitno iseći.
2. Na malo ulja propržiti meso, dodati crni luk i šargarepu, posoliti, poklopiti i nastaviti sa dinstanjem.
3. Sjediniti i šampinjone, pa kad omekšaju dodati tikvice, belo vino, bosiljak, origano i peršun.
4. Na kraju sipati pavlaku, dobro promešati i sos skloniti sa vatre.
5. Makarone skuvati u slanoj vodi pa ocediti.
6. Napraviti bešamel: u tiganju zagrejati margarin pa upržiti brašno. Dodati mleko, posoliti i neprekidno mešati na umerenoj temperaturi, da se ne stvore grudvice. Skloniti bešamel sa vatre i dodati kačkavalj pa dobro promešati.
7. Na dno tepsije staviti makarone, preko njih smesu sa mesom i sve preliti bešamel sosom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C 15 minuta.