Sastojci:
Za palačinke
– 2 jajeta
– 350 g brašna
– 5 dl vode
– 1/2 kašičice šećera
– prstohvat soli
– 0,5 dl ulja
Za fil
– 250 g mladog sira
– 200 g praške šunke
Za preliv
– 2 dl pavlake
– 1 jaje
– 1 dl mleka
– so
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, vodu, šećer i so. Zatim postepeno dodavati brašno i mutiti sve dok se ne dobije kompaktna masa.
2. U tiganj sipati malo ulja i sačekati da se zagreje. Razliti kutlaču smese za palačinke, posuti sa malo izmrvljenog sira i ostaviti da se donja strana ispeče. Ovako polupečenu palačinku preručiti u nauljenu vatrostalnu posudu i posuti seckanom praškom šunkom. Na isti način pripremiti još šest palačinki i naslagati jednu na drugu.
3. Poslednju palačinku ispeći sa obe strane bez dodatka sira i šunke, te njome prekriti naslagane palačinke.
4. Pripremljenu pitu unakrsno iseći na osam trouglova.
5. Posebno umutiti jaja, mleko, pavlaku i preliti preko pripremljene pite.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Isprobajte i…
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net