Priprema:
1. U odgovarajuću posudu sipati vodu, dodati malo ulja i soli pa skuvati špagete.
2. Luk sitno iseckati i upržiti sa mlevenim mesom, pa začiniti po ukusu.
3. U nauljenu vatrostalnu činiju staviti deo skuvanih špageta i preliti ih filom od mlevenog mesa.
4. Meso preliti pelatom paradajza, rasporediti oko 50 g rendanog kačkavalja, te prekriti preostalim špagetama.
5. Na malo putera upržiti brašno, dodati toplo mleko i neprekidno mešati dok sos ne dobije potrebnu gustinu. Umešati preostali narendani kačkavalj i gotovim sosom preliti testeninu.
6. Špagete peći u rerni na 180 °C oko 20 minuta.
7. Umutiti 2 jajeta sa pavlakom i posoliti po ukusu. Nakon 20 minuta izvaditi špagete pa ih preliti jajima i vratiti u rernu da se zapeku još 10-15 minuta.