Start Glavna jela Testa Zapečene taljetele

Zapečene taljetele

  • Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 500 g zelenih taljatela
– 250 g šampinjona
– 250 g bukovača
– 2 čena belog luka
– 2 kašike brašna
– 2 dl juneće supe
– 60 g putera
– 3 dl belog vina
– 80 g parmezana
– 100 g šeri paradajza
– 150 g kačkavalja
– 2 kašike seckanog peršuna
– 4 kašike ulja mešavina
– začina
– so, biber

Priprema:

1. Taljatele obariti u slanoj vodi, a potom ih procediti i poprskati uljem kako se ne bi slepile.
2. Beli luk očistiti i sitno iseckati, šampinjone iseći na listove, bukovače na trake.
3. Na malo ulja propržiti beli luk, a zatim dodati bukovače, te i njih kratko propržiti. Usuti 1 dl belog vina i nastaviti sa dinstanjem dok bukovače ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja, dodati šampinjone, začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem dok šampinjoni ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. U manjoj šerpi otopiti puter, te dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mešavinu juneće supe i preostalog vina i mešati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu.
6. U većoj posudi sjediniti obarene taljatele, pripremljen bešamel sos i dinstane pečurke, dodati peršun i polako promešati.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti, te presuti u nju pripremljenu smesu i poravnati. Odozgo rasporediti kolutove šeri paradajza i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net