Priprema:
1. Rernu zagrejati na 200°C.
2. Makarone obariti u malo posoljene i pouljene vode, a potom ih ocediti i preliti maslinovim uljem da se ne lepe. Pazite samo da se makarone ne prekuvaju.
3. Spanać kratko blanširati, a zatim ga sitno naseckati i pomešati sa makaronama. Zatim dodati i oceđen kukuruz šećerac, sve lepo promešati i ostaviti sa strane.
4. U šerpi rastopiti margarin pa na umerenoj temperaturi izdinstati sitno seckan crni i beli luk. Potom dodati brašno i neprekidno mešati da ne izgori pa postepeno dodavati mleko i mešati, sve dok se ne dobije fin, glatki sos. Kada počne da vri, sos skinuti sa vatre. Ukoliko je sos gušći, po želji može se dodati još mleka, a zbog boje može se dodati i malo paradajz soka.
5. Vatrostalnu posudu podmazati te po njoj rasporediti smesu od makarona. Preliti sosom i odgore narendati sira po želji.
6. Peći u rerni 25-30 minuta ili tek toliko dok se sir ne otopi i dobije zlatnosmeđu boju i koricu.