Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
1/2 svežeg kvasca
2 dl mleka
6 kašika brašna
100 g margarina
500 g mešanog mlevenog mesa
400 g mladog sira
2 jajeta
ulje
susam
1/2 kašičice soli
mešavina začina
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, brašno, so i margarin pa dobro izmešati i ostaviti da miruje 15 min.
2. Posebno na malo ulja propržiti mleveno meso i začiniti po ukusu.
3. Zatim sjediniti mleveno meso, izmrvljeni mladi sir, jaja i začine po ukusu.
4. Uzeti četiri kore za pitu pa prve tri pomoću kuhinjske četkice premazati filom od kvasca a na četvrtu rasporediti malo nadeva od mlevenog mesa i urolovati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još dva rolata.
5. Rolate iseći na parčad. Pleh obložiti papirom za pečenje pa u njega rasporediti isečenu parčad. Odozgo ih premazati sa malo preostale smese od kvasca i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200˚C dok ne porumene.