Sastojci:
– 5 jaja
– 250 g šećera
– 250 ml mleka
– 200 ml ulja
– 1 vanil-šećer
– 1 prašak za pecivo
– brašna po potrebi
– 200 g čokolade
– 100 g margarina
Priprema:
1. U dubljoj posudi penasto umutiti žumanca sa šećerom.
2. Zatim dodati mleko, ulje, vanil-šećer i prašak za pecivo, pa sve dobro promešati.
3. Postepeno dodavati brašno po potrebi i mešati dok ne nastane gušća smesa (kao za palačinke).
4. Podeliti smesu na dva dela, pa u jedan deo dodati 100 g istopljene čokolade.
5. Okrugli pleh obložiti pek-papirom pa u sredinu sipati malo svetle smese. Zatim u centar svetle sipati malo tamne mase. Ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal.
Finalni postupak:
1. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok se biskvit ne odvoji od ivice pleha.
2. Istopiti preostalu čokoladu sa margarinom i preliti prohlađen kolač.
Recept Dragice Boboš iz Novog Sada.
Arhiva: Pošalji recept