Priprema:
1. Zečije meso iseći na manje komade, pa ga staviti u lonac sa hladnom vodom.
2. Dodati oljušten luk, papriku, paradajz i na kolutove iseckanu šargarepu.
3. Posoliti po želji, dodati 1 kašičicu bibera u zrnu i mešavinu suvog začina po ukusu.
4. Ostaviti da provri, a potom sniziti temperaturu i kuvati na tihoj vatri sve dok meso ne omekša.
5. U međuvremenu pirinač oprati, a zatim naliti sa 7,5 dl vode. Začiniti suvim biljnim začinom po ukusu i kuvati na tihoj vatri, sve dok pirinač ne upije vodu i ne omekša. Skinuti sa vatre i ostaviti sa strane.
6. Potom, u dubokom tanjiru pomešati pavlaku sa brašnom i 50 ml supe. Promešati da nema grudvica, pa umešati u čorbu.
7. Na kraju polovinu limuna iseći na kriške, a drugu polovinu iscediti. Sve dodati u čorbu i kuvati još 5 minuta. (Ukoliko čorba nije dovoljno kisela, po želji se može dodati još malo soka od limuna).
8. Potom pirinač sipati u tanjir i preliti čorbom sa mesom.