Sastojci:
– 500 g kukuruznog brašna
– 200 g pšeničnog brašna
– 300 g sitnog sira
– 2 veze zelja
– 2 kisela mleka (od 2 dl)
– 2 dl pavlake
– 1 prašak za pecivo
– soli po ukusu
Priprema:
1. Zelje oprati, ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
2. U dubljoj posudi pomešati sir sa kiselim mlekom i pavlakom.
3. Zatim dodati zelje, posoliti po ukusu, pa sve promešati varjačom.
4. Nastaviti sa mešanjem, postepeno dodajući pšenično i projino brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Finalni postupak:
1. Pripremljenu smesu izliti u podmazan pleh i ravnomerno rasporediti.
2. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta.
3. Gotovu pitu izvaditi iz rerne, iseći na kocke i poslužiti.
Recept Verice Poznanović iz Zmajeva.
Arhiva: Pošalji recept