Sastojci:
350 g zelja
250 ml kisele vode
150 ml maslinovog ulja
150 g mladog sira
3 jajeta, so
1 prašak za pecivo
200 g heljdinog brašna
200 g speltinog brašna
ISPROBAJTE I… Grčku zeljanicu sa mirođijom
Priprema:
1. Zelje očistiti od drški pa ga kratko obariti u slanoj vodi da omekša. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i iseckati.
2. U posudi za mešenje sjediniti kiselu vodu, ulje, jaja i malo soli po ukusu. Potom dodati mešavinu praška za pecivo, heljdinog i speltinog brašna te dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
3. Na kraju dodati izmrvljeni mladi sir i zelje pa polako promešati varjačom.
4. Pravougaonu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a zatim u nju sipati pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
5. Pečenu zeljanicu ostaviti da se ohladi te je iseći na kocke.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net