Sastojci za koru:
200 gr masti
5 kašika šećera
1 jaje
1 dl mleka
1 prašak za pecivo
450 gr brašna + za posipanje stola
Sastojci za fil:
300 gr mlevenih oraha
300 gr šećera
1 velika tegla (720 ml) domaćeg pekmeza od kajsija
Glazura:
100 gr čokolade za kuvanje
3 kašikice ulja
Priprema:
1. Od navedenih sastojaka za kore zamesiti glatko testo. Podeliti na tri dela. Ostaviti da se malo odmori. Pomešati šećer i mlevene orahe.
2. Razvući jednu koru, staviti u tepsiju. Bogato premazati pekmezom i posuti polovinom fila. Prekriti drugom korom, premazati, posuti drugom polovinom fila. Prekriti trećom korom, izbosti viljuškom. Peći na 200 stepeni 30-35 minuta. Ohlađen kolač preliti glazurom.
3. Glazura: otopiti na tihoj vatri čokoladu i ulje i odmah preliti preko kolača
4. Kolače seći kada se glazura stegne.
Prijatno!