Sastojci:
– 500 g tankih kora za pitu
– 800 g kiselog kupusa ribanca
– 150 g mesnate slanine
– 1 praziluk
– 70 g tarane
– 0,5 dl ulja
– biber, so
za preliv
– 3 jajeta
– 2 dl neutralne pavlake
– 3 dl mleka
– 1 prašak za pecivo
Priprema:
1. Praziluk i mesnatu slaninu iseći na kockice, a taranu obariti u slanoj vodi i ocediti od suvišne tečnosti.
2. Na ulju propržiti praziluk i slaninu, dodati kupus ribanac te dinstati dok se kupus ne uprži.
3. Potom dodati taranu, začine po ukusu i promešati.
4. Dno nauljene tepsije prekriti korom za pitu, poprskati sa malo ulja i prekriti drugom korom. Zatim premazati filom i prekriti jednom korom. Isti postupak (kora, fil) ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal, a završiti sa dve kore.
5. Filovanu pitu iseći na kocke i preliti mešavinom jaja, pavlake, praška za pecivo i mleka. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net