Sastojci:
½ kg dimljene svinjske kolenice
1 kg sveže svinjske butkice
par svežih svinjskih papaka
par svežih svinjskih ušiju
4 l vode
2 kašike soli
½ kesice biber u zrnu
3 lista lovora
2 glavice belog luka
list peršuna
ren, senf
aleva paprika
Priprema:
1. Meso oprati i poređati u veliki lonac. Nasuti vodu, dodati lovor, so i biber u zrnu, pa staviti da se kuva (oko tri sata).
2. Kuvati na umerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje tečnosti. Meso kuvati dok potpuno ne omekša i počne da se odvaja od kostiju.
3. Izvaditi meso iz lonca, pa procediti tečnost i ostaviti sa strane.
4. Prohlađeno meso odvojiti od kostiju, hrskavica i žilica pa što bolje usitniti.
5. Beli luk očistiti i iseckati na što sitnije komadiće.
6. U dublje posude rasporediti slojeve mesa i belog luka.
7. Tako pripremljeno meso preliti proceđenom tečnošću pa ostaviti na hladnom da se masa potpuno stegne.
8. Ohlađene pihtije ukrasiti po želji i poslužiti uz dodatak aleve paprike, senfa ili rena.