Sastojci:
700 g mlevenog keksa
300 g keksa u komadu
1 l mleka
4 pudinga od vanile
200 g mleka u prahu
250 g margarina
250 g šećera u prahu
2 kutije čokoladnog biskvita sa prelivom od narandže
300 g šlaga
kisele vode
Priprema:
Žuti fil:
1. U malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom, pa ukuvati razmućen puding.
2. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Margarin penasto umutiti i sastaviti ga sa ohlađenim pudingom.
Beli fil:
1. Krem šlag umutiti sa kiselom vodom, dodati kiselu pavlaku i lepo sjediniti.
Finalni postupak:
1. Napolitanke po dužiti ređati u odgovarajući dublji pravougaoni pleh, pa premazati prvo žutim, a zatim belim filom.
2. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
3. Tortu dekorisati po želji.
Isprobajte još i:
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net