Sastojci:
5 dl mleka
1 kašika putera
rendana kora od jednog limuna
125 g pšeničnog griza
3 kašike šećera
2 vanil-šećera
Za umak od malina:
500 g malina
125 g šećera
1 vanil-šećer
Priprema:
1. U manju šerpu sipati mleko, dodati puter, rendanu koru limuna, šećer i vanil-šećer, te kuvati dok ne proključa.
2. Zatim smanjiti temperaturu i postepeno dodavati pšenični griz mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljen griz, poravnati i ostaviti da se ohladi.
4. Kalupom u obliku zvezdice od ohlađenog griza vaditi željene oblike. Zvezdice puniti ili preliti umakom od malina.
Umak od malina:
1. U manjoj šerpi sjediniti maline, šećer i vanil-šećer, te kratko prokuvati dok se ne dobije kremasta masa.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net